Sate Sos (Satay Sos)


Kaç Kişilik :4 kişilik
Hazırlama Süresi :5 dakika
Pişirme Süresi :5 dakika


En son 9 sene evvel yemiştim sate (satay) sos. Hollanda'dan hazır tozunu alıp Türkiye'ye getirmiştim. Sonra bir daha yemedim. Endonezya, Asya mutfağının en bilinen yerfıstıklı sosudur. Genelde tavukla tüketiliyor ama biz tavuk yemediğimiz için köfte ve etle yiyoruz. Patates kızartmasının yanına da çok güzel oluyor. 

Malzemeler

  • 1 kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı yer fıstığı ezmesi
  • Yarım lime limon
  • 1 çay kaşığı hindistancevizi yağı
  • 1 buçuk çorba kaşığı soya sosu
  • 1 çorba kaşığı esmer şeker
  • 3 çorba kaşığı krema
  • Zeytinyağı

Hazırlama

  • Kuru soğanı küp küp doğrayın, sarımsakları da ekleyip zeytinyağı ile kavurun.
  • Soğanların rengi hafif dönünce fıstık ezmesi, yarım lime'ın rendelenmiş kabuğu ve suyunu ekleyin.
  • Devamında da hindistancevizi yağı, soya sosu ve esmer şeker ilave edin.
  • Son olarak sosu bağlamak için kremayı ekleyip karıştırıp altını kapatın.

☆Ben akıcı bir kıvam için blenderdan da geçirdim.
☆Sosu sıcak, ılık servis edin.
☆Ben Calvé fıstık ezmesi kullandım.

Yorum Ekleyin