Şekersiz Kek
Evet artık hepimiz işlenmiş şekerin sağlığa ne kadar zararlı olduğu konusunda hemfikiriz. Durum böyle olunca da şeker yerine alternatifler üretmeye başlıyoruz. Ben bu sefer dut kurusu kullandım.
Malzemeler
- 3 yumurta
- 2 bardak tam buğday unu
- 2 bardak rondoda çekilmiş dut kurusu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 avuç ince kıyılmış ceviz
Hazırlama
- Tüm malzemeyi bir kaba alıp mikserle güzelce çırpıp karıştırın.
- Yağladığınız kek kalıbına karışımı dökün.
- 180 °C ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
- Piştiğini anlamak için kekin orta yerine bir bıçak ya da kürdan saplayın, temiz çıkıyorsa içi pişmiş demektir.
Afiyet olsun.
《Hadi sen de yap》