Kvass Nasıl Yapılır?


Hazırlama Süresi :5 Dakika

Sizi adı kvass olan bir içecekle tanıştırıyorum. Kendisi pancardan yapılan fermente olmuş şifalı bir içecektir. Ben sevgili @ipekkuscu 'dan öğrendim. Kendisi paylaşmaya ve yaymaya çok açık. O yüzden onun kvass'la ilgili yazısını buraya aynen kopyaladım. 

KVASS'IN FAYDALARI:

  • Kvass bağırsak sorunlarını çözer.Probiyotiktir.
  • Antioksidan kaynağıdır. Karaciğere detox etkisi yapar.
  • Kanı temizler.
  • Vücuttan ağır metal atılmasında etkilidir.
  • Ruh hâlinizi destekler.
  • Cildinizi alkaliye dönüştürür.  Enerji ve canlılık ve parlak cilt sağlar.
  • Ön sindirim yaptığı için sindirimi kolaydır.
  • İştah kontrolü sağlar. Çikolata, tatlı isteği azalır.
  • Pancarın topraksı tadı ve kırmızı rengi fermentede çok daha lezzetli hale gelir.

Malzemeler

1 lt kavanoz için:

  • 2 limon büyüklüğünde pancar
  • 50 ml yoğurt suyu / peynir altı suyu / kefir
  • 2 diş sarımsak
  • 40 gr tuz
  • Kavanozun ağzına kadar doldurmak için su

Hazırlama

  • Pancarları dış kabuğunu soyduktan sonra küp küp doğrayıp kavanoza aktarın.
  • Sarımsakları da ekleyin.Suyu tuz ile ayrı yerde karıştırın.Onu da ekleyin.
  • En son 50 ml. yoğurt suyu/kefir ekleyin.
  • Kavanozun kapağını kapatmayın.Strechleyin. Lakto bakteriler Isı ve ışık sevmez. Serin ve karanlıkta güzelleşir unutmayın sakın. Kaldırın serine.
  • 4-5 gün bizim faydalı bakteriler beslensin,çoğalsın.Baloncukları izleyin. Durunca baloncuklar artık süzün pancarı. Bir şişeye aktarın.Tadına bakın artık. Nasıl lezzetli olduğuna şaşıracaksınız.
  • Buzdolabına kaldırın. Yavaş fermentede yine yaşayan canlı gıdadır. Aradan zaman geçtikçe güzelleşecektir tadına her baktığınızda ona bağlılığınız artacak eminim ki... Bu tarifi uygulayın,paylaşın. Şifa olsun,Sağlık olsun. Mutluluk versin.Neşe katsın ruhunuza. Gözlerinizdeki o pırıltı hiç solmasın.

Hadi sen de yap!

Yorum Ekleyin