Granola
Malumunuz bu yüzyılın zehiri şeker. Marketteki tüm ambalajlı gıdalarda da şeker var. O yüzden granolayı da evde yapmak daha sağlıklı. Pazar gününden hazırladığınız granola haftaiçi acele evden çıktığınız sabahlarda yoğurdun üstüne döküp yemeniz için pratik ve sağlıklı bir seçenek olur. Buyrunuz tarif...
Malzemeler
Kurular;
- 1 yeşil elma
- 2 su bardağı yulaf
- 1 avuç bıçakla kıyılmış badem
- 1 yk kabak çekirdeği
- 1 yk keten tohuhmu
- 1 tk tuz zencefil
- 1tk tarçın
- 2 kaşık bal ( agave şurubu da olur)
- 2 yk zeytinysğı
-
Islaklar;
- Cranberry
- Kuş üzümü
- Kuru erik
Hazırlama
Granola yapımındaki tek temel bilgi ; kuruları firında kurutup, ıslaklarla birleştireceksiniz.
- Elmayı rendeleyin, yulaf ve listedeki "kurularla" karıştırın. 160 °C fırında15-20 dk arada karıştırarak pişirin. (ben actifry'da yapıyorum ve 10-13 dakika yeterli oluyor)
- Fırından çıkmış yulafla "ıslakları" karıştırın ve bir tepsiye yayıp soğumasını bekleyin.