Hazırlama
- Tencereye tüm malzemeleri koyup üzerini 2-3 parmak da geçecek kadar da su ekleyip kaynatın.
- Yaklaşık 10 dakika kaynadıktan sonra tel süzgeçte süzün.
- Patatesleri rendeleyip, dereotunu doğrayıp, balıkları da ayıklayıp balık suyuna ekleyin.
- Başka bir tencerede tereyağı ve unu rengi hafif koyulaşıp kokusu da güzelleşene kadar kavurun.
- Kavrulmuş una yavaş yavaş balık suyu ekleyip hızlı hızlı karıştırın.
- Unun sıcaklığı geçip beşamel sos kıvamına gelince tüm balık suyunu ekleyip son bir kaynatın. Hazır!
☆Kaynatırken oluşan köpükleri kaşıkla alın.
☆Elmayı balık kokusunu azaltması için koyuyoruz.
《Hadi sen de yap》