Kaju fıstıklı Ispanak sote


Kaç Kişilik :4 kişilik
Hazırlama Süresi :15 dakika
Pişirme Süresi :20-25 dakika

Bu ıspanak soteyi bir vejetaryen arkadaşımdan öğrenmiştim. Hatıraldığım kadarıyla uyguladım. Sonuç bence çok lezzetliydi.

Malzemeler

  • 2 orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı çiğ kaju
  • 1 adet orta boy tatlı patates
  • Yarım kg ıspanak
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Hazırlama

  • Soğanları piyazlık doğrayın, zeytinyağı ile kavurun.
  • Peşinden sarımsak, çiğ kaju ve tatlı patates ekleyin ve kapağı kapalı olarak pişirmeye devam edin.
  • Soğanlar iyice yumuşayınca ıspanakları ve tuzu ekleyin, ateşi hiç kısmadan tavanın da ağzı açık (sulanmasın diye) 4-5 dakika çevirin.
  • Ilık şekilde servis edin.

☆Soğan ve tatlı patatesin şekerli tadıyla ıspanak ve kajunun tuzlu tadı bence çok uyumluydu.
☆Arkadaşım kırmızı soğan ve balkabağı kullanmıştı, ben evdekilerle muadilini yaptım.

《Hadi sen de yap》

Yorum Ekleyin