Zeytinyağlı barbunya


Malzemeler

  • 1 kg taze barbunya (ayıklanmış hali 700-800 gr geliyor)
  • 1 kuru soğan
  • 3 domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 köy biberi
  • 4-5 çorba şaığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker

Hazırlama

  • 1 kilo barbunyayı ayıklayıp yumuşayana kadar kaynatın.
  • Başka bir tencerede soğanı, sarımsağı ve ufak doğradığınız köy biberini zeytinyağı ve tuzla kavurun.
  • Soğanlar yumuşayınca rendelediğiniz domatesleri koyup açık ateşte suyunu çektirin.
  • Yumuşayan barbunyaları domates sosuyla birleştirip 1 kaşık toz şeker serpiştirin.
  • Azıcık da kaynar su ekleyip son bi 5-10 dakika daha tıklatın.
  • Üzerine süslemek için kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz.

Ben sevmediğim için havuç koymuyorum ama arzu eden soğanlar kavrulurken 1 orta boy küp küp doğranmış havuç da ilave edebilirler.

《Hadi sen de yap》

Yorum Ekleyin